Hamburgare med tryffelost, rödlöksmarmelad och bacon

Hamburgare med tryffelost, rödlöksmarmelad och bacon

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(26 st)

Hamburgare på högrevsfärs som toppas med sötsyrlig rödlöksmarmelad. Stekt, knaprigt bacon och vitmögelost som mjuknar när de läggs på de varma hamburgarna resulterar i en fantastisk smakkombination.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g nötfärs
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Rödlöksmarmelad:

  • 2 rödlökar
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk honung
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk rödvin
  • 1 krm salt

Tillbehör:

  • 4 hamburgerbröd
  • romansallad

Gör så här:

Gör så här:

Börja med marmeladen. Skala och skär lökarna i tunna klyftor. Lägg dem i en kastrull. Tillsätt socker, honung, vinäger, rödvin och salt. Koka upp och låt sjuda utan lock 15-20 min tills löken är mjuk och vätskan kokat in. Rör om då och då. Låt marmeladen kallna. Blanda färsen med oljan och forma till 4 burgare. Salta och peppra och grilla eller stek dem 2-3 min på varje sida. Stek baconskivorna knapriga. Skär osten i skivor och lägg dem på de varma burgarna. Grilla bröden på snittytan och lägg ihop burgarna med bacon, rödlöksmarmelad och sallad.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 680 kcal
  • Protein: 35 g
  • Kolhydrater: 47 g
  • Fett: 38 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem