Hamburgare med tryffelost, rödlöksmarmelad och bacon

Hamburgare med tryffelost, rödlöksmarmelad och bacon

Betyg

(26 st)

Hamburgare på högrevsfärs som toppas med sötsyrlig rödlöksmarmelad. Stekt, knaprigt bacon och vitmögelost som mjuknar när de läggs på de varma hamburgarna resulterar i en fantastisk smakkombination.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g nötfärs
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Rödlöksmarmelad:

  • 2 rödlökar
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk honung
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk rödvin
  • 1 krm salt

Tillbehör:

  • 4 hamburgerbröd
  • romansallad

Gör så här:

Gör så här:

Börja med marmeladen. Skala och skär lökarna i tunna klyftor. Lägg dem i en kastrull. Tillsätt socker, honung, vinäger, rödvin och salt. Koka upp och låt sjuda utan lock 15-20 min tills löken är mjuk och vätskan kokat in. Rör om då och då. Låt marmeladen kallna. Blanda färsen med oljan och forma till 4 burgare. Salta och peppra och grilla eller stek dem 2-3 min på varje sida. Stek baconskivorna knapriga. Skär osten i skivor och lägg dem på de varma burgarna. Grilla bröden på snittytan och lägg ihop burgarna med bacon, rödlöksmarmelad och sallad.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 680 kcal
  • Protein: 35 g
  • Kolhydrater: 47 g
  • Fett: 38 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem