Focaccia med ost och sparris

Focaccia med ost och sparris

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(8 st)

60+ min

Klassiskt italienskt bröd som är lätt att baka till många. Här en vårig variant med sparris och krämig ost. Absolut godast när den fortfarande är lite varm.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 1 st

  • 2 msk olivolja
  • 9 dl vetemjöl special
  • 2 tsk salt
  • 25 g jäst
  • 4 dl vatten
  • ½ knippe färsk grön sparris
  • 150 g Castello® Creamy White
  • 1 dl kalamataoliver
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 2 msk olivolja

Pensling:

  • vatten
  • 1 msk havssalt

Gör så här

Gör så här

  1. Lägg olivolja, mjöl, salt och jästen delad i mindre bitar i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37° och rör ner det i mjölblandningen.
  2. Arbeta degen kraftigt till den känns smidig. Låt degen jäsa under bakduk ca 40 min. Sätt ugnen på 225°.
  3. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna ca 30x40 cm. Häll den jästa degen direkt ner i långpannan och platta ut den med väl mjölade händer.
  4. Dela osten i mindre bitar och tryck ner den och oliverna i degen. Skär av den nedersta träiga delen på sparrisen.
  5. Lägg den trimmade sparrisen på på brödet. Toppa med rosmarin.
  6. Låt jäsa utan bakduk ca 20 min. Pensla med kallt vatten och strö över saltet. Grädda mitt i ugnen ca 25 min.

Näringsvärden, per bröd

  • Energi: 3095 kcal
  • Protein: 93 g
  • Kolhydrater: 374 g
  • Fett: 135 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag