Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Focaccia med ost och sparris
Focaccia med ost och sparris
60+ min
Lämplig för frysning
•
Se kommentarer
Klassiskt italienskt bröd som är lätt att baka till många. Här en vårig variant med sparris och krämig ost. Absolut godast när den fortfarande är lite varm.
Andra liknande recept
30 min
Scones
(341)
Budget
Varma mackor i ugn
(31)
60+ min
Vaniljbullar
(768)
Budget
60+ min
Naanbröd
(96)
60+ min
Kanelbullar
(1530)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Lägg olivolja, mjöl, salt och jästen delad i mindre bitar i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37° och rör ner det i mjölblandningen.
Arbeta degen kraftigt till den känns smidig. Låt degen jäsa under bakduk ca 40 min. Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna ca 30x40 cm. Häll den jästa degen direkt ner i långpannan och platta ut den med väl mjölade händer.
Dela osten i mindre bitar och tryck ner den och oliverna i degen. Skär av den nedersta träiga delen på sparrisen.
Lägg den trimmade sparrisen på på brödet. Toppa med rosmarin.
Låt jäsa utan bakduk ca 20 min. Pensla med kallt vatten och strö över saltet. Grädda mitt i ugnen ca 25 min.
Klart!
Näringsvärden, per bröd
Energi:
3095 kcal
Protein:
93 g
Kolhydrater:
374 g
Fett:
135 g
Ingredienser
Olivolja
2 msk
Vetemjöl special
9 dl
Salt
2 tsk
Jäst
25 g
Vatten
4 dl
Färsk grön sparris
½ knippe
Castello® White
150 g
Kalamataoliver
1 dl
Färsk rosmarin
2 kvistar
Olivolja
2 msk
Pensling:
Vatten
Havssalt
1 msk
Andra liknande recept
30 min
Scones
(341)
Budget
Varma mackor i ugn
(31)
60+ min
Vaniljbullar
(768)
Budget
60+ min
Naanbröd
(96)
60+ min
Kanelbullar
(1530)
15 min
Vitlöksbröd
(163)
Budget
60+ min
Frallor
(60)
40 min
Gyros i tunnbröd med tzatziki
(106)
10 min
God och snabb frukost
(21)
60+ min
Focaccia
(208)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum