Gremolatafisk med tomatsallad och basilikaröra
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Lättlagad fisk med festlig gremolata som serveras med en fräsch tomatsallad med risoni – pastan som även kallas det italienska riset. Tunna fiskfiléer kan även rullas till fina rulader.
Ingredienser
|
Torskfilé
|
500 g |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor
|
3 |
|
Hackad bladpersilja
|
1 dl |
|
Citron
|
rivet skal och saft av 1 |
|
Olivolja
|
2 msk |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Tomatsallad:
|
Tomater gärna olika färger
|
500 g |
|---|---|
|
Risoni
|
2 dl |
|
Strösocker
|
½ tsk |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Rödlök
|
1 |
|
Färsk basilika
|
½ kruka |
|
Olivolja
|
2 msk |
|
Vit balsamvinäger
|
1 msk |
|
Nymalen svartpeppar
|
| 250 g | |
|
Färsk basilika
|
½ kruka |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
558 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6 g |
| Protein: | 27,4 % | 37,6 g |
| Fett: | 38,4 % | 24,2 g |
| Kolhydrater: | 34,2 % | 47 g |