Gremolatafisk med tomatsallad och basilikaröra
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Lättlagad fisk med festlig gremolata som serveras med en fräsch tomatsallad med risoni – pastan som även kallas det italienska riset. Tunna fiskfiléer kan även rullas till fina rulader.
Ingredienser
Torskfilé
|
500 g |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
3 |
Hackad bladpersilja
|
1 dl |
Citron
|
rivet skal och saft av 1 |
Olivolja
|
2 msk |
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Tomatsallad:
Tomater gärna olika färger
|
500 g |
---|---|
Risoni
|
2 dl |
Strösocker
|
½ tsk |
Salt
|
½ tsk |
Rödlök
|
1 |
Färsk basilika
|
½ kruka |
Olivolja
|
2 msk |
Vit balsamvinäger
|
1 msk |
Nymalen svartpeppar
|
250 g | |
Färsk basilika
|
½ kruka |
Gör så här
Näringsvärden, per port inkl tillbehör
Energi:
500 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 36 g |
Kolhydrater: | 46 g |
Fett: | 19 g |

