Grekisk yoghurt med honung och valnötter
5 min
Brunch
Efterrätt
Frukost
•
&format=webp)
Enklaste vardagsdesserten med inspiration från Grekland! Med len och frisk yoghurt, söt honung och lite knapriga nötter får man till en perfekt avslutning på middagen.
Ingredienser
4 dl | |
Valnötter, hackade
|
½ dl |
Kardemummakärnor, mortlade
|
½ tsk |
Flytande honung
|
2 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Det går bra att byta ut valnötter mot andra nötter eller frön. Prova att rosta dem gyllene i en varm, torr stekpanna för extra smak.
Näringsvärden, per port
Energi:
204 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,8 g |
Protein: | 10,4 % | 5,2 g |
Fett: | 64,1 % | 14,8 g |
Kolhydrater: | 25,5 % | 12,8 g |

