Gravlaxsås
15 min
•
Arbetstid: 15 min
•
Klassisk gravlaxsås som ju passar perfekt till gravad lax under årets alla mathögtider. Gravlaxsås är också god att blanda med gräddfil eller crème fraîche som kall sås till rökt fisk.
Ingredienser
|
Senap
|
½ dl |
|---|---|
|
Sötstark senap
|
½ dl |
|
Flytande honung
|
2 msk |
|
Vitvinsvinäger
|
1 msk |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Malen vitpeppar
|
1 krm |
|
Olja
|
2 dl |
|
Vatten
|
3 msk |
|
Hackad färsk dill
|
1 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per dl
Energi:
481 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per dl | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,2 g |
| Protein: | 1,2 % | 1,4 g |
| Fett: | 86 % | 46,8 g |
| Kolhydrater: | 12,8 % | 15,1 g |