Gravlax med citronbrödsmulor och krämig senapssås
20 min
•
Arbetstid: 20 min
Buffé
Förrätt
•
Det stekta, örtiga smulet ger mycket smak och gott krisp till den gravade laxen. Hittar du inte panko går några dagsgamla brödkanter bra att smula och steka istället.
Ingredienser
|
Gravad lax
|
600 g |
|---|---|
|
Färsk dill
|
1 kruka |
|
Färsk basilika
|
1 kruka |
|
Citron, rivet skal
|
1 |
| 25 g | |
|
Panko
|
1 dl |
Krämig senapssås:
|
Gravlaxsås
|
1 dl |
|---|---|
| 2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
449 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,1 g |
| Protein: | 19,1 % | 21,1 g |
| Fett: | 69,3 % | 35,2 g |
| Kolhydrater: | 11,6 % | 12,8 g |