Gravad lax på spett med limesås
15 min
•
Arbetstid: 15 min
Buffé
Förrätt
•
Ett kul sätt att servera laxen, men givetvis kan du lägga upp laxen i skivor på ett stort fat och servera den goda såsen separat.
Ingredienser
|
Gravad lax
|
500 g |
|---|---|
|
Träspett
|
Sås:
| 4 dl | |
|
Lime
|
rivet skal och pressad saft av 1 |
|
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
|
Honung
|
2 msk |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bufféportion
Energi:
131 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bufféportion | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0 g |
| Protein: | 34 % | 11 g |
| Fett: | 43,1 % | 6,4 g |
| Kolhydrater: | 22,9 % | 7,4 g |