Gravad lax – steg för steg
23 tim
•
Arbetstid: 20 min
Buffé
Förrätt
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Det är enkelt att göra gravad lax själv! Vi gravar laxen genom att lägga den i en blandning av salt och socker i några dagar. Servera med ditt favorittillbehör.
Ingredienser
|
Färsk laxfilé med skinn, mittbiten
|
1 kg |
|---|---|
|
Strösocker
|
1 dl |
|
Salt
|
½ dl |
|
Grovkrossad vitpeppar
|
1 msk |
|
Grovhackad färsk dill
|
½ dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
241 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,2 g |
| Protein: | 33,9 % | 20,1 g |
| Fett: | 49,2 % | 13,4 g |
| Kolhydrater: | 16,9 % | 10 g |