Gratinerade portabellosvampar

45 min Förrätt
Gratinerade portabellosvampar

Fyll jättechampinjoner med svartkål, ost, chili och vitlök. Enkelt och försvinnande gott!

Ingredienser

Portabellosvampar, ca 600 g
8
Svartkål
75 g
Salt
½ tsk
Vitlöksklyfta
1
50 g
1 dl
Sambal oelek
1 tsk
Formbröd
1 skiva
Olivolja
2 msk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Ta bort och finhacka foten på svamparna.
  • Repa kålen från stammen och finstrimla.
  • Lägg svamparna med kupiga sidan nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på kål och svamphack. Salta.
  • Skala och finhacka vitlöken. Rör ihop vitlöken med smör, ost och sambal.
  • Fördela smöret på svamparna. Smula över brödet. Gratinera i mitten av ugnen 15-20 min.
  • Ringla över olivolja innan servering.
Klart!

Näringsvärden, per styck

Energi:

125 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 10 g
https://www.arla.se/recept/gratinerade-portabellosvampar/