Gratinerade musslor

30 min Buffé Förrätt Tillbehör
Gratinerade musslor

Härligt bubblande av smör, smaksatt med vitlök, sambal oelek, lime och färska örter.

Ingredienser

Musslor med skal
1 kg
Vatten
1 dl
75 g
Vitlöksklyfta
1
Sambal oelek
1 tsk
Lime
rivet skal av 1
Hackad färsk timjan
2 msk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 275° eller 250° varmluft.
  • Borsta och skölj musslorna. Kasta trasiga musslor och de som inte stänger sig när man knackar på skalet.
  • Lägg musslorna i en stor kastrull med vatten i botten. Låt koka under lock ca 5 min. Ta upp dem och släng de som inte stängt sig.
  • Ta loss musslorna och lägg dem i ena skalhalvan på ett ugnssäkert fat.
  • Rör ihop kryddsmöret och klicka det på musslorna. Hit kan du förbereda.
  • Gratinera i övre delen av ugnen i 3-5 min.
Markera receptet som tillagat

Man kan byta ut timjan mot persilja.

Näringsvärden, per port

Energi:

415 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,1 g
Protein: 41,8 % 42,6 g
Fett: 45 % 21,1 g
Kolhydrater: 13,2 % 13,5 g
https://www.arla.se/recept/gratinerade-musslor/