Gratinerade crêpes med svamp och linssallad
40 min
Huvudrätt
Lunch
•
Pannkakor fyllda med krämig svampstuvning. Serverad med knaprig linssallad blir det en prefekt lunch.
Ingredienser
Crêpes:
|
Pannkakor
|
6 |
|---|---|
|
Skogschampinjoner
|
250 g |
|
Schalottenlökar
|
4 |
|
Finhackad vitlöksklyfta
|
1 |
|
Vetemjöl
|
2 msk |
| 1½ dl | |
| 2 dl | |
|
Svartpeppar
|
|
| 75 g | |
|
Arla® Familjefavoriter Riven ost Gouda
|
100 g |
Linssallad:
|
Svarta linser
|
1 dl |
|---|---|
|
Cocktailtomater
|
10 |
|
Dijonsenap
|
2 tsk |
|
Vitvinsvinäger
|
1 tsk |
|
Olivolja
|
3 msk |
|
Salt och svartpeppar
|
|
|
Honung
|
|
|
Salladsmix
|
65 g |
Gör så här
Crêpes:
Linssallad:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
542 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,4 g |
| Protein: | 16,6 % | 22,1 g |
| Fett: | 55,4 % | 34 g |
| Kolhydrater: | 28 % | 37,4 g |