Gratinerade auberginer

Gratinerade auberginer

1 tim Huvudrätt
Härligt mättande grönsaksrätt som bara behöver lite bröd som tilltugg.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Dela auberginerna på längden och gröp ur dem med en sked. Pensla auberginehalvorna invändigt med lite av olivoljan och lägg dem i en ugnssäker form.
  • Stek i mitten av ugnen ca 15 min.
  • Grovhacka det urgröpta aubergineköttet och lägg det i en skål.
  • Blanda det med resten av olivoljan, crème fraiche, ströbröd, ägg, vitlök, salt och peppar.
  • Riv osten. Rör ner hälften av osten i aubergineröran.
  • Fördela fyllningen i auberginehalvorna.
  • Blanda örterna med resterande ost och strö det över auberginerna. Gratinera i ugnen ca 25 min.
Klart!

Ingredienser

Små auberginer
2
Olivolja
1½ msk
2 dl
Ströbröd
1 dl
Litet ägg
1
Pressad vitlöksklyfta
1
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
75 g
Finhackade färska örter
1 dl