Gratinerade auberginer

1 tim Huvudrätt Lunch Middag
Gratinerade auberginer

Härligt mättande grönsaksrätt som bara behöver lite bröd som tilltugg.

Ingredienser

Små auberginer
2
Olivolja
1½ msk
2 dl
Ströbröd
1 dl
Litet ägg
1
Pressad vitlöksklyfta
1
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
75 g
Finhackade färska örter
1 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Dela auberginerna på längden och gröp ur dem med en sked. Pensla auberginehalvorna invändigt med lite av olivoljan och lägg dem i en ugnssäker form.
  • Stek i mitten av ugnen ca 15 min.
  • Grovhacka det urgröpta aubergineköttet och lägg det i en skål.
  • Blanda det med resten av olivoljan, crème fraiche, ströbröd, ägg, vitlök, salt och peppar.
  • Riv osten. Rör ner hälften av osten i aubergineröran.
  • Fördela fyllningen i auberginehalvorna.
  • Blanda örterna med resterande ost och strö det över auberginerna. Gratinera i ugnen ca 25 min.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

370 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 5 g
Protein: 11,7 % 10,6 g
Fett: 69,8 % 29,2 g
Kolhydrater: 18,5 % 16,8 g
https://www.arla.se/recept/gratinerade-auberginer/