Gratinerade äpplen

20 min Efterrätt
Gratinerade äpplen

Gratinerade äpplen med ädelost - lika gott till förrätt som till efterrätt!

Ingredienser

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Dela äpplena i halvor och ta bort kärnhusen. Lägg dem på ett ugnssäkert fat.
  • Mosa osten och blanda den med crème fraiche. Klicka oströran på äpplena.
  • Gratinera i mitten av ugnen tills äpplena är mjuka och har fått färg, 10-15 min.
  • Servera som tillbehör till stekt kött eller kyckling.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

216 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2,9 g
Protein: 16 % 8,5 g
Fett: 56,9 % 13,9 g
Kolhydrater: 27,1 % 14,4 g
https://www.arla.se/recept/gratinerade-applen/