
Gratinerad tomatsoppa med nachos
Imponera med en fräsch tomatsoppa med taco-sting. Gratinera i ugn precis innan servering.
Ingredienser
Antal portioner
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
-
Arla® Svenskt Smör
- 6 dl vatten
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 3 msk tacosås
- 400 g krossade tomater
- 1 tsk salt
- 1 påse majschips
-
3 dl Arla Köket® riven ost gratäng
Gör så här
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Skala och finhacka löken och vitlöken. Fräs löken mjuk i smör i en kastrull ca 5 min utan att den får färg. Tillsätt vatten, buljongtärning, tacosås, tomater och salt. Låt sjuda i ca 15 min. Fördela soppan i små ugnssäkra soppskålar. Lägg 7-8 majschips i varje skål och strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min.
Tips:
Riv skalet av 1/2 citron och blanda med 1/2 finhackad vitlöksklyfta samt 1/2 dl hackad, färsk koriander. Strö blandningen över tomatsoppan och servera.
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Het kväll med gratella