Gratinerad tomatsoppa med nachos

Gratinerad tomatsoppa med nachos

40 min
Huvudrätt
Taco är roligt att variera så mycket det bara går! Här har vi en mustig tomatsoppa med de rätta tacosmakerna. En smakrik soppa toppas med majschips och riven ost. Gratinera i ugn tills osten fått fin färg. Toppa sedan med sval gräddfil, finhackad rödlök och frisk lime.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/gratinerad-tomatsoppa-med-nachos/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i smör i en kastrull ca 5 min utan att löken får färg.
  • Tärna tomaterna och lägg ner i kastrullen. Rör ner tomatpuré och tacokrydda. Fräs ytterligare 3 min.
  • Häll på vatten och krossade tomater. Smula ner buljongen. Sjud ca 10 min. Smaka av med salt.
  • Häll upp soppan i ugnssäkra soppskålar. Fördela nachochips och ost i soppan.
  • Gratinera i övre delen av ugnen ca 5 min.
  • Toppa gratinerad tomatsoppa med gräddfil, finhackad lök och limeklyftor.
Klart!
Energi:

514 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Fiber: 9,9 g
Protein: 20 g
Kolhydrater: 44,6 g
Fett: 28,4 g

Ingredienser

Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
1 msk
Tomater
4
Tomatpuré
2 msk
Taco kryddmix
3 msk
Vatten
5 dl
Krossade tomater
400 g
Grönsaksbuljong
2 tärningar
Salt
Nachos:
Nachochips
100 g
150 g
Topping:
3 dl
Liten rödlök
1
Lime
1
Inkluderad
Tacokrydda
10 min
Tacokrydda
(84)