Gratinerad tomatsoppa med nachos

40 min Huvudrätt Lunch Middag
Gratinerad tomatsoppa med nachos

Taco är roligt att variera så mycket det bara går! Här har vi en mustig tomatsoppa med de rätta tacosmakerna. En smakrik soppa toppas med nachochips och riven ost. Gratinera i ugn tills osten fått fin färg. Toppa sedan med sval gräddfil, finhackad rödlök och frisk lime.

Ingredienser

Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
1 msk
Tomater
4
Tomatpuré
2 msk
Taco kryddmix
3 msk
Vatten
5 dl
Krossade tomater
400 g
Grönsaksbuljong
2 tärningar
Salt

Topping:

3 dl
Liten rödlök
1
Lime
ev 1

Inkluderad

Tacokrydda
10 min
Tacokrydda
(84)

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i smör i en kastrull ca 5 min utan att löken får färg.
  • Tärna tomaterna och lägg ner i kastrullen. Rör ner tomatpuré och tacokrydda. Fräs ytterligare 3 min.
  • Häll på vatten och krossade tomater. Smula ner buljongen. Sjud ca 10 min. Smaka av med salt.
  • Häll upp soppan i ugnssäkra soppskålar. Fördela nachochips och ost i soppan.
  • Gratinera i övre delen av ugnen ca 5 min.
  • Toppa gratinerad tomatsoppa med gräddfil, finhackad lök och servera gärna med limeklyftor.

Serveringsförslag:

Tacokrydda
10 min
Tacokrydda
(84)
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

450 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 5,8 g
Protein: 16,7 g
Kolhydrater: 35,2 g
Fett: 27 g
https://www.arla.se/recept/gratinerad-tomatsoppa-med-nachos/