Gratinerad tomatsoppa med nachos
40 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Taco är roligt att variera så mycket det bara går! Här har vi en mustig tomatsoppa med de rätta tacosmakerna. En smakrik soppa toppas med nachochips och riven ost. Gratinera i ugn tills osten fått fin färg. Toppa sedan med sval gräddfil, finhackad rödlök och frisk lime.
Ingredienser
|
Gul lök
|
1 |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
| 1 msk | |
|
Tomater
|
4 |
|
Tomatpuré
|
2 msk |
|
Taco kryddmix
|
3 msk |
|
Vatten
|
5 dl |
|
Krossade tomater
|
400 g |
|
Grönsaksbuljong
|
2 tärningar |
|
Salt
|
Nachos:
|
Nachochips
|
100 g |
|---|---|
| 150 g |
Topping:
| 3 dl | |
|
Liten rödlök
|
1 |
|
Lime
|
ev 1 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
449 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,7 g |
| Protein: | 15,1 % | 16,7 g |
| Fett: | 53,2 % | 27 g |
| Kolhydrater: | 31,7 % | 35,1 g |