Gratinerad tomatsoppa med nachos
40 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
&format=webp)
Taco är roligt att variera så mycket det bara går! Här har vi en mustig tomatsoppa med de rätta tacosmakerna. En smakrik soppa toppas med nachochips och riven ost. Gratinera i ugn tills osten fått fin färg. Toppa sedan med sval gräddfil, finhackad rödlök och frisk lime.
Ingredienser
Gul lök
|
1 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
2 |
Svenskt Smör från Arla®
|
1 msk |
Tomater
|
4 |
Tomatpuré
|
2 msk |
Taco kryddmix
|
3 msk |
Vatten
|
5 dl |
Krossade tomater
|
400 g |
Grönsaksbuljong
|
2 tärningar |
Salt
|
Nachos:
Nachochips
|
100 g |
---|---|
Arla Köket® Texmex riven ost jalapeno & chili
|
150 g |
Topping:
Arla Ko® Gräddfil
|
3 dl |
---|---|
Liten rödlök
|
1 |
Lime
|
ev 1 |
Inkluderad
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
450 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 5,8 g |
Protein: | 15,1 % | 16,7 g |
Fett: | 53,1 % | 27 g |
Kolhydrater: | 31,8 % | 35,2 g |
Serveringsförslag:

