Gratinerad kassler med äppelsalsa

Gratinerad kassler med äppelsalsa

30 min Huvudrätt
Pigga upp klassikern kassler och ost med en het äppelsalsa.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skala och skiva löken tunt. Lägg löken i en smord ugnssäker form. Skär kasslern i ½ cm tjocka skivor. Lägg dem på löken och krydda med peppar.
  • Häll på grädden och strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen ca 15 min.
  • Kärna ur och skär äpplena i ½ cm stora tärningar. Skala och finhacka rödlöken. Grovhacka jalapeñeos. Blanda alla ingredienser till salsan.
Klart!

Ingredienser

Kassler
600 g
Gula lökar
2
Svartpeppar
1 krm
2½ dl
3 dl
Äppelsalsa:
Syrliga äpplen, t ex Granny Smith
2
Rödlök
1
Färsk grön jalapeño
1
Olivolja
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm