Gratinerad kassler med äppelsalsa

Gratinerad kassler med äppelsalsa

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(28 st)

Pigga upp klassikern kassler och ost med en het äppelsalsa.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Äppelsalsa:

  • 2 syrliga äpplen, t ex Granny Smith
  • 1 rödlök
  • 1 färsk grön jalapeno
  • 1 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och skiva löken tunt. Lägg löken i en smord ugnssäker form. Skär kasslern i ½ cm tjocka skivor. Lägg dem på löken och krydda med peppar.
  3. Häll på grädden och strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen ca 15 min.
  4. Kärna ur och skär äpplena i ½ cm stora tärningar. Skala och finhacka rödlöken. Grovhacka jalapeñeos. Blanda alla ingredienser till salsan.

Skriv ut

Källa: