Gratinerad kassler med äppelsalsa
30 min
•
Arbetstid: 15 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Pigga upp klassikern kassler och ost med en het äppelsalsa.
Ingredienser
|
Kassler
|
600 g |
|---|---|
|
Gula lökar
|
2 |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
| 2½ dl | |
| 3 dl |
Äppelsalsa:
|
Syrliga äpplen, t ex Granny Smith
|
2 |
|---|---|
|
Rödlök
|
1 |
|
Färsk grön jalapeño
|
1 |
|
Olivolja
|
1 msk |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
518 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,6 g |
| Protein: | 31,8 % | 40,5 g |
| Fett: | 56,6 % | 33,2 g |
| Kolhydrater: | 11,6 % | 14,8 g |