Kassler med örter och valnötter

Kassler med örter och valnötter

15 min Huvudrätt
Kassler i basilikadoftande pestosås med valnötter.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kassler-med-pesto/

Gör så här

  • Skär kasslern i skivor. Skala och hacka vitlöken.
  • Fräs löken i smör i en stekpanna. Rör ner mjölet. Tillsätt grädde och smulad buljongtärning. Låt såsen koka upp.
  • Lägg kasslern i såsen och låt den koka 1-2 min. Rör ner citron, persilja, basilika och valnötter.
Klart!

Såsen kan förberedas helt. Vitlök kan bytas ut mot 1 gul lök för 4 port. Färsk basilika kan bytas ut på fryst.

Ingredienser

Kassler
500 g
Vitlöksklyftor
2
Vetemjöl
1½ msk
Kelda® matlagningsgrädde
4 dl
Köttbuljong
1 tärning
Citron
rivet skal och pressad saft av ½
Hackad färsk persilja
1 dl
Hackad färsk basilika
1 dl
Grovhackade valnötter
½ dl