Gratinerad kassler med äppelsalsa

30 min
Arbetstid: 15 min
Huvudrätt Lunch Middag
Gratinerad kassler med äppelsalsa

Pigga upp klassikern kassler och ost med en het äppelsalsa.

Ingredienser

Kassler
600 g
Gula lökar
2
Svartpeppar
1 krm
2½ dl
3 dl

Äppelsalsa:

Syrliga äpplen, t ex Granny Smith
2
Rödlök
1
Färsk grön jalapeño
1
Olivolja
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Skala och skiva löken tunt. Lägg löken i en smord ugnssäker form. Skär kasslern i ½ cm tjocka skivor. Lägg dem på löken och krydda med peppar.
  • Häll på grädden och strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen ca 15 min.
  • Kärna ur och skär äpplena i ½ cm stora tärningar. Skala och finhacka rödlöken. Grovhacka jalapeñeos. Blanda alla ingredienser till salsan.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

518 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2,6 g
Protein: 31,8 % 40,5 g
Fett: 56,6 % 33,2 g
Kolhydrater: 11,6 % 14,8 g
https://www.arla.se/recept/gratinerad-kassler-med-appelsalsa/