Gratinerad grapefrukt

Gratinerad grapefrukt

20 min Efterrätt
Varm grapefrukt som gratineras under ett täcke av muscovadosocker och flagad mandel. Servera grapefrukten med en klick kvarg med smak av vanilj.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250°.
  • Dela grapefrukten i halvor, lägg dem i en ugnssäker form.
  • Skär runt kanten och mellan klyftorna så att de sitter löst. Strö över socker och sedan mandel.
  • Gratinera i övre delen av ugnen 5 - 10 min tills mandeln får färg.
  • Servera med en klick kvarg.
Klart!
Tips:

Istället för muscovadosocker kan du ta råsocker eller honung. Du kan också gratinera stora apelsiner på samma sätt.

Energi:

125 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 20 g
Fett: 4 g

Ingredienser

Grapefrukter
2
Ljust muscovadosocker
3 msk
Mandelspån
3 msk
1 dl