Gratinerad grapefrukt

Gratinerad grapefrukt

Betyg

(7 st)

Varm grapefrukt som gratineras under ett täcke av muscovadosocker och flagad mandel. Servera grapefrukten med en klick kvarg med smak av vanilj.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 250°. Dela grapefrukten i halvor, lägg i en ugnssäker form. Skär runt kanten och mellan klyftorna så att de sitter löst. Strö över socker och sedan mandel. Gratinera i övre delen av ugnen 5 - 10 min tills mandeln får färg. Servera med en klick kvarg.

Tips:

Istället för muscovadosocker kan du ta råsocker eller honung. Du kan också gratinera
stora apelsiner på samma sätt.

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

  • Energi: 125 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 20 g
  • Fett: 4 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem