Gratinerad grapefrukt

20 min Efterrätt
Gratinerad grapefrukt

Varm grapefrukt som gratineras under ett täcke av muscovadosocker och flagad mandel. Servera grapefrukten med en klick kvarg med smak av vanilj.

Ingredienser

Grapefrukter
2
Ljust muscovadosocker
3 msk
Mandelspån
3 msk
1 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Dela grapefrukten i halvor, lägg dem i en ugnssäker form.
  • Skär runt kanten och mellan klyftorna så att de sitter löst. Strö över socker och sedan mandel.
  • Gratinera i övre delen av ugnen 5 - 10 min tills mandeln får färg.
  • Servera med en klick kvarg.
Klart!

Istället för muscovadosocker kan du ta råsocker eller honung. Du kan också gratinera stora apelsiner på samma sätt.

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

Energi:

125 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 20 g
Fett: 4 g
https://www.arla.se/recept/gratinerad-grapefrukt/