Gratinerad grapefrukt
20 min
Efterrätt
•
Varm grapefrukt som gratineras under ett täcke av muscovadosocker och flagad mandel. Servera grapefrukten med en klick kvarg med smak av vanilj.
Ingredienser
|
Grapefrukter
|
2 |
|---|---|
|
Ljust muscovadosocker
|
3 msk |
|
Mandelspån
|
3 msk |
| 1 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Istället för muscovadosocker kan du ta råsocker eller honung. Du kan också gratinera stora apelsiner på samma sätt.
Näringsvärden, per port
Energi:
166 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,1 g |
| Protein: | 9,8 % | 4 g |
| Fett: | 23,5 % | 4,4 g |
| Kolhydrater: | 66,7 % | 27,2 g |