Gratinerad ansjovisfisk

40 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Gratinerad ansjovisfisk

Ett måste för alla som älskar ansjovis och vill ha en rätt som sköter sig själv i ugnen.

Ingredienser

Sejfilé
600 g
Ansjovisfilé
50 g
Salt
½ tsk
2½ dl
Ströbröd
2 msk
Tomater
2
Färsk dill
1 knippe

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Låt ansjovisen rinna av och spara spadet. Finhacka ansjovisen och bred den över fisken. Salta.
  • Vik ihop filéerna om de är tunna. Lägg dem i en smord ugnssäker form.
  • Häll över ansjovisspadet och såsen, strö över ströbröd. Stek fisken i mitten av ugnen 15-20 min.
  • Hacka tomaterna och dillen. Strö det över fisken när några minuter återstår i ugnen.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

251 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 36 g
Kolhydrater: 12 g
Fett: 6 g
https://www.arla.se/recept/gratinerad-ansjovisfisk/