Gratinerad ansjovisfisk

Gratinerad ansjovisfisk

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(5 st)

Ett måste för alla som älskar ansjovis och vill ha en rätt som sköter sig själv i ugnen.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Låt ansjovisen rinna av och spara spadet. Finhacka ansjovisen och bred den över fisken. Salta. Vik ihop filéerna om de är tunna. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Häll över ansjovisspadet och såsen, strö över ströbröd. Stek fisken i mitten av ugnen 15- 20 min. Hacka tomaterna och dillen. Strö det över fisken när några minuter återstår.

Näringsvärden, per port inkl potatis

  • Energi: 390 kcal
  • Protein: 37 g
  • Kolhydrater: 40 g
  • Fett: 8 g

Skriv ut

Källa: