Grahamsrutor för nybörjare

Grahamsrutor för nybörjare

60+ min Mellanmål Frukost
Succébaka även som nybörjare! Snabba och goda grahamsrutor som är lätta att lyckas med.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/grahamsrutor-for-nyborjare/

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt smör, salt, honung, kvarg och det mesta av mjölet.
  • Arbeta degen smidig. Låt jäsa under bakduk ca 40 min.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Stjälp upp degen på bakplåtspapper i en långpanna. Strö över lite grahamsmjöl och platta ut degen så att den täcker plåten.
  • Skär degen i rutor med en vass kniv. Låt degen jäsa övertäckt ca 20 min.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
  • Låt brödet svalna på galler under bakduk.
Klart!

Honungen kan bytas ut mot 2 msk sirap.

Ingredienser

Jäst
50 g
Ljummet vatten 37°
5 dl
Svenskt Smör från Arla®
25 g
Salt
1½ tsk
Honung
2 msk
250 g
Grahamsmjöl
2 dl
Vetemjöl
12 dl