Grahamsbullar

Grahamsbullar

1 tim 30 min
Mellanmål Frukost
Går att frysa
Det är filmjölken som ger karaktär åt dessa saftiga frukostbullar.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/grahamsbullar-med-fil/

Gör så här

  • Smula ner jästen i en degbunke.
  • Smält smöret i en kastrull. Tillsätt filmjölken och värm till max 37°. Häll blandningen över jästen och rör om så den löser sig.
  • Tillsätt salt, grahamsmjöl och största delen av vetemjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och arbeta den smidig. Dela degen i 2 delar. Rulla dem till längder och dela varje längd i 10 delar.
  • Baka ut dem till runda bullar och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa till nästan dubbel storlek, ca 30 min.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 12 min. Låt bullarna kallna på galler.
Klart!
Energi:

128 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 21 g
Fett: 2 g

Ingredienser

Jäst
50 g
25 g
5 dl
Salt
2 tsk
Grahamsmjöl
ca 7½ dl
Vetemjöl
ca 2½ dl