
Grahamsbullar med fil
Det är filen som ger karaktär åt dessa saftiga frukostbullar.
Ingredienser
Receptet gäller för 40 st
- 100 g jäst
-
50 g Arla® Svenskt Smör
-
10 dl Arla® filmjölk
- 2 tsk salt
- ca 1½ liter grahamsmjöl
- ca ½ liter vetemjöl
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Smula sönder jästen direkt i degbunken. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt filmjölken och låt blandningen bli fingervarm ca 37°. Häll den ljumma mjölkblandningen över jästen och rör om så den löser sig. Tillsätt salt, grahamsmjöl och största delen av vetemjölet. Arbeta ihop allt till en deg. Arbeta degen smidig och låt den sedan jäsa övertäckt i ca 30 min. Arbeta ihop degen i degbunken. Tillsätt ev. lite mer vetemjöl. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i 4 delar. Rulla dem till längder och dela varje längd i 10 delar. Baka ut dem till runda bullar och lägg på smorda plåtar. Låt dem jäsa till nästan dubbel storlek, ca 30 min. Grädda i ugn vid 225° ca 12 min. Låt bullarna kallna på galler under bakduk.
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut