Gräddtårta med hallon och nektariner

Gräddtårta med hallon och nektariner

30 min
Namnet säger allt. Det här är en vacker tårta med fruktighet från färska hallon och söta nektariner, och friskhet från apelsin och yoghurt. Tårtan är lite mindre söt, men extra saftig tack vare den färskpressade apelsinsaften.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/graddtarta-med-hallon-och-nektariner/

Gör så här

  • Vispa grädden lätt. Vispa i matyoghurten och tillsätt ev hushållsfärg.
  • Skär en nektarin i riktigt små bitar. Halvera och skiva den andra tunt. Mosa hälften av hallonen.
  • Ringla apelsinsaften på bottnarna. Fördela hallonmos, bitar av nektarin och hälften av yoghurtgrädden mellan bottnarna
  • Bred eller spritsa resten av yoghurtgrädden på tårtan. Garnera med skivad nektarin, resten av hallonen och ev hallonpulver.
Klart!
Energi:

270 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 29 g
Fett: 15 g

Ingredienser

3 dl
2 dl
Gul hushållsfärg
ev 1 tsk
Nektariner
2
Hallon
250 g
Apelsin
saft av 1
Tårtbotten, 3-delad
1
Ev frystorkat hallonpulver