Gräddtårta med hallon och nektariner

Gräddtårta med hallon och nektariner

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(8 st)

30 min

Namnet säger allt. Det här är en vacker tårta med fruktighet från färska hallon och söta nektariner, och friskhet från apelsin och yoghurt. Tårtan är lite mindre söt, men extra saftig tack vare den färskpressade apelsinsaften.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

  • 3 dl Arla® vispgrädde
  • 2 dl Arla Köket® matyoghurt matyoghurt 8%
  • ev 1 tsk gul hushållsfärg
  • 2 nektariner
  • 250 g hallon
  • saft av 1 apelsin
  • 1 tårtbotten, 3-delad
  • ev frystorkat hallonpulver

Gör så här

Gör så här

  1. Vispa grädden lätt. Vispa i matyoghurten och tillsätt ev hushållsfärg.
  2. Skär en nektarin i riktigt små bitar. Halvera och skiva den andra tunt. Mosa hälften av hallonen.
  3. Ringla apelsinsaften på bottnarna. Fördela hallonmos, bitar av nektarin och hälften av yoghurtgrädden mellan bottnarna
  4. Bred eller spritsa resten av yoghurtgrädden på tårtan. Garnera med skivad nektarin, resten av hallonen och ev hallonpulver.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 270 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 29 g
  • Fett: 15 g

Skriv ut

Källa: