Gräddsås till köttbullar
20 min
•
Arbetstid: 10 min
Tillbehör
•
En extra fyllig och lyxig gräddsås som passar perfekt till helgens köttbullar eller pannbiff, men även till kalkon och kalvrätter. Variera smaken genom att byta ut örtkryddorna!
Ingredienser
| 50 g | |
|
Vetemjöl
|
1 msk |
| 3 dl | |
|
Örtkryddor, t ex torkad timjan
|
1 tsk |
|
Köttbuljong
|
½ tärning |
|
Japansk soja
|
1 msk |
|
Madeira
|
1 msk |
|
Worcestershiresås
|
2 tsk |
|
Salt och peppar
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per dl
Energi:
520 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per dl | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,1 g |
| Protein: | 2,3 % | 3 g |
| Fett: | 91,5 % | 53,8 g |
| Kolhydrater: | 5,2 % | 6,7 g |