Gräddsås till köttbullar
20 min
•
&format=webp)
En extra fyllig och lyxig gräddsås som passar perfekt till helgens köttbullar eller pannbiff, men även till kalkon och kalvrätter. Variera smaken genom att byta ut örtkryddorna!
Ingredienser
50 g | |
Vetemjöl
|
1 msk |
3 dl | |
Örtkryddor, t ex torkad timjan
|
1 tsk |
Köttbuljong
|
½ tärning |
Japansk soja
|
1 msk |
Madeira
|
1 msk |
Worcestershiresås
|
2 tsk |
Salt och peppar
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per dl
Energi:
520 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per dl | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,1 g |
Protein: | 2,3 % | 3 g |
Fett: | 91,5 % | 53,8 g |
Kolhydrater: | 5,2 % | 6,7 g |

