Gräddig souvaspanna
30 min
Huvudrätt
Middag
•
Denna krämigt mustiga souvaspanna får du inte missa att servera till middag i höst! Stek trattkantarellerna och svartkålen ordentligt så de får en fin färg och ett smakrikt djup. Servera gräddig souvaspanna med rårörda lingon och pressad potatis.
Ingredienser
|
Bananschalottenlökar
|
2 |
|---|---|
|
Trattkantareller
|
150 g |
| 1 msk | |
|
Rökt renkött
|
400 g |
|
Svartkål, eller grönkål
|
100 g |
| 3 dl | |
|
Kalvfond
|
1 msk |
|
Svartvinbärsgelé
|
1 msk |
|
Färsk timjan, hackad
|
½ dl |
|
Sherryvinäger
|
|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Nymalen svartpeppar
|
Till servering:
|
Potatis
|
900 g |
|---|---|
|
Rårörda lingon
|
1 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
697 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 8,2 g |
| Protein: | 18 % | 30,9 g |
| Fett: | 46,9 % | 37 g |
| Kolhydrater: | 35,1 % | 60,2 g |