Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Gräddig rotfruktskaka
Gräddig rotfruktskaka
40 min
Huvudrätt
•
Kommentarer
Rotfrukter av alla de slag - välj själv. I den här rotfruktskakan ingår rotselleri, potatis och morötter.
Andra liknande recept
30 min
Raggmunk med fläsk
(911)
60+ min
Fläsklägg med rotmos
(158)
60+ min
Fransyska i ugn med pressad potatis och gräddsås
(652)
Budget
30 min
Morotsbiffar
(37)
Budget
60+ min
Potatiskaka
(11)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Skala och riv rotfrukter och potatis grovt.
Hetta upp smöret i en stor stekpanna. Lägg ner de rivna rotfrukterna och platta ut det i hela pannan. Krydda med örtsalt. Stek ca 5 min.
Dela kakan i 4 bitar och vänd dem med en stekspade. Häll på grädden och lyft lite på kakan så att grädden rinner ner.
Stek på svag värme i ytterligare 10-12 min. Strö över hackad persilja.
Servera med ett gott bröd.
Klart!
Ingredienser
Rotselleri
250 g
Morot och / eller palsternackor
250 g
Potatisar
2
Svenskt Smör från Arla®
Örtsalt
1½ tsk
Kelda® Mellangrädde
2 dl
Färsk persilja
Andra liknande recept
30 min
Raggmunk med fläsk
(911)
60+ min
Fläsklägg med rotmos
(158)
60+ min
Fransyska i ugn med pressad potatis och gräddsås
(652)
Budget
30 min
Morotsbiffar
(37)
Budget
60+ min
Potatiskaka
(11)
Budget
30 min
Zucchinibiffar
(97)
60+ min
Bygårdens köttgryta
(1601)
Budget
30 min
Kokt potatis
(35)
50 min
Torsk i ugn med rotfrukter
(179)
60+ min
Kyckling i lergryta
(28)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum