Gräddfilssås med rom och gurka

10 min Tillbehör
Gräddfilssås med rom och gurka

Lätt dressing som passar utmärkt till alla sorters fisk och skaldjur.

Ingredienser

3 dl
Röd stenbitsrom
50 g
Tärnad gurka
3 msk
Skivad salladslök
1
Hackad färsk dill
2 msk
Salt
½ tsk

Gör så här

  • Rör ihop gräddfil, stenbitsrom, gurka, salladslök och hälften av dillen. Smaka av med salt och ställ kallt.
  • Toppa med resten av dillen vid servering.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per dl

Energi:

112 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per dl
Fiber: - 0,2 g
Protein: 13,8 % 3,8 g
Fett: 74,2 % 9,4 g
Kolhydrater: 12 % 3,3 g
https://www.arla.se/recept/graddfilssas-med-rom-och-gurka/