Gräddfilsparfait

Gräddfilsparfait

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(15 st)

Syrlig och mjuk parfait som kan förberedas. Bjud blandade bär till och du har en riktigt lyxig dessert som avslutning på middagen.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 dl strösocker
  • ½ dl vitt vin
  • ½ dl sött vitt vin
  • rivet skal och saft av 1 citron
  • 4 äggulor
  • 2 dl Arla® vispgrädde
  • 1½ dl Arla® gräddfil Gräddfil 12%

Gör så här

Gör så här

Koka en lag av socker, vin och citron. Ta från värmen och blanda ner äggulorna. Värm över vattenbad under vispning till en krämig sås. Ta från värmen och vispa såsen kall. Vispa grädden. Blanda grädde och gräddfil med såsen. Häll blandningen i portionsformar eller i en avlång form, ca 1 ½ liter. Låt stå i frys minst 4 tim. Ta fram parfaiten 20-30 min innan servering. Servera med blandade bär.

Näringsvärden, per portion inkl bär

  • Energi: 420 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 33 g
  • Fett: 29 g

Skriv ut

Källa: