Gräddfil gremolata

10 min
Gräddfil gremolata

Gräddfilssås med den klassiska italienska kryddblandningen gremolata - persilja, citronskal och vitlök. Smakar gott till det mesta från grillen.

Ingredienser

3 dl
Citron
rivet skal av 1
Hackad färsk persilja
3 msk
Riven vitlöksklyfta
1
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Olivolja
1 msk

Gör så här

  • Rör ihop gräddfil, citronskal, persilja och vitlök. Smaka av med salt och peppar, ställ kallt.
  • Ringla över oljan innan servering.
Klart!

Näringsvärden, per recept

Energi:

545 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 10 g
Kolhydrater: 16 g
Fett: 49 g
https://www.arla.se/recept/graddfil-gremolata/