Gräddädelfyllda dadlar med saltrostade nötter och balsamico

20 min Buffé Förrätt
Gräddädelfyllda dadlar med saltrostade nötter och balsamico

Mumsigt goda munsbitar med smak av både sött och salt.

  • Arla
  • Recept & mat
  • Gräddädelfyllda dadlar med saltrostade nötter och balsamico

Ingredienser

140 g
Färska dadlar
12
Balsamvinäger
1 dl
Olivolja
2 msk
Jordnötter
50 g
Flingsalt
1 tsk

Gör så här

  • Låt osten ligga framme och bli rumstempererad. Fyll en spritspåse med 100 g av osten.
  • Kärna ur dadlarna. Spritsa osten i dadlarna.
  • Koka ihop vinägern tills 2 msk återstår. Blanda i olja.
  • Rosta jordnötterna i en torr, varm stekpanna med saltet. Hacka nötterna och strö dem över dadlarna.
  • Ringla över balsamico och smula över resten av osten.
Markera receptet som tillagat

Använd färdig balsamicocréme och rostade, salta nötter.

Näringsvärden, per port

Energi:

377 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3 g
Protein: 11 % 10,2 g
Fett: 59,5 % 25,4 g
Kolhydrater: 29,5 % 27,4 g
https://www.arla.se/recept/graddadelfyllda-dadlar-med-saltrostade-notter-och-balsamico/