Gochujangpasta
30 min
•
Arbetstid: 15 min
Huvudrätt
•
Krämig gochujangpasta går snabbt att laga. Den är underbart het av den koreanska kryddpastan gochujang. Den gräddiga pastan är även smaksatt med lime, basilika och lagrad ost. Toppad med rostade pumpakränor som ger ett gott tuggmotstånd - Mums!
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
|
Vitlöksklyftor
|
3 |
|---|---|
|
Rödlök
|
1 |
|
Tomater
|
250 g |
| 2 msk | |
|
Gochujang
|
½ dl |
|
Chili flakes
|
½ tsk |
| 2½ dl | |
|
Lime, finrivet skal och pressad saft
|
1 |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Spaghetti, gärna fullkorn
|
360 g |
|
Färsk basilika
|
1 kruka |
|
Rostade pumpakärnor
|
1 dl |
| 100 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
714 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,6 g |
| Protein: | 13,9 % | 24,4 g |
| Fett: | 40,3 % | 32,5 g |
| Kolhydrater: | 45,8 % | 80,6 g |