Gnocchi med kycklinggryta

Gnocchi med kycklinggryta

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(33 st)

Recept på kyckling med gnocchi, en sorts pasta eller klimpar från Italien som ofta görs av potatis. Grytan får mustig smak av karljohan, timjan och citron.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g potatis
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 3½ dl vetemjöl

Gör så här:

Gör så här:

Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Hälla av vattnet och pressa potatisen. Låt svalna. Blanda potatisen med ägg och salt. Tillsätt vetemjöl och arbeta till en smidig deg. Rulla ut degen till ca 1 cm tjocka längder på lätt mjölad bänk. Skär längderna i 3 cm långa bitar och lägg på mjölad plåt. Koka dem i lättsaltat vatten i omgångar. Gnocchin är klar när den flyter upp till ytan. Lyft upp dem med hålslev och kyl i kallt vatten. Skär kycklingen i bitar. Skala morötterna. Skär morötter och selleri i bitar. Salta och stek kycklingen i smör i en panna 2-3 min. Tillsätt grönsakerna och stek ytterligare några min. Rör ner crème fraiche och koka upp. Värm gnocchin i lite smör och strö över persilja. Servera tillsammans med kycklinggrytan.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 530 kcal
  • Protein: 30 g
  • Kolhydrater: 62 g
  • Fett: 16 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem