Glutenfria våfflor

Glutenfria våfflor

20 min Mellanmål Efterrätt
Glutenfria våfflor uppskattas av både vuxna och barn – på kalaset, till mellis, som förrätt eller efter maten. De här glutenfria våfflorna är neutrala i smaken så passar utmärkt att variera med både söta och salta tillbehör. Eller varför inte göra en buffé med båda? 
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Hetta upp våffeljärnet.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll i mjölk och vispa till en tjock smet. Vispa ner ägg, sedan avsvalnat smör och cottage cheese.
  • Pensla järnet med smör mellan varje gräddning. Grädda tills våfflorna är gyllenbruna. Servera glutenfria våfflor med någon av toppingarna.
Klart!
Energi:

335 kcal

Protein: 8 g
Kolhydrater: 31 g
Fett: 20 g

Ingredienser

Bakpulver
2 tsk
Rismjöl
2 dl
Majsstärkelse
1 dl
2 dl
Ägg
1
100 g
150 g
Förslag på toppings:
Flytande honung
Blandade färska bär
Pumpakärnor
Florsocker
Salladsblad
Röd stenbitsrom
Färsk gräslök
Rädisor
Kapris
Färsk oregano
Salt och svartpeppar