Glutenfria våfflor med cottage cheese

Glutenfria våfflor med cottage cheese

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(6 st)

Proteinrika och glutenfria våfflor uppskattas av både vuxna och barn – på kalaset, till mellis, som förrätt eller efter maten. Våfflorna är neutrala i smaken och passar bra med både söta och salta tillbehör. Eller varför inte göra en buffé med båda?

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 5 st

Förslag på toppings:

  • flytande honung
  • blandade färska bär
  • pumpakärna
  • florsocker
  • salladsblad
  • röd stenbitsrom
  • färsk gräslök
  • rädisa
  • kapris
  • färsk oregano
  • salt och svartpeppar

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Hetta upp våffeljärnet.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll i mjölk och vispa till en tjock smet. Vispa ner ägg, sedan avsvalnat smör och cottage cheese.
  3. Pensla järnet med smör mellan varje gräddning. Grädda tills våfflorna är gyllenbruna. Servera med någon av toppingarna.

Näringsvärden, per styck exkl topping

  • Energi: 335 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 31 g
  • Fett: 20 g

Skriv ut

Andra goda förslag