Glutenfria våfflor med cottage cheese

Glutenfria våfflor med cottage cheese

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(2 st)

Proteinrika och glutenfria våfflor uppskattas av både vuxna och barn – på kalaset, till mellis, som förrätt eller efter maten. Våfflorna är neutrala i smaken och passar bra med både söta och salta tillbehör. Eller varför inte göra en buffé med båda?

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 5 st

Förslag på toppings:

  • salladsblad
  • röd stenbitsrom
  • färsk gräslök
  • rädisor
  • kapris
  • färsk oregano
  • salt och svartpeppar
  • flytande honung
  • blandade färska bär
  • pumpakärnor
  • florsocker

Gör så här:

Gör så här:

Hetta upp våffeljärnet. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll i mjölk och vispa till en tjock smet, vispa i ägget. Avsluta med att blanda i smält smör och cottage cheese. Pensla järnet med smör mellan varje gräddning. Grädda tills våfflorna är gyllenbruna. Servera genast med någon av toppingarna.

Näringsvärden, per styck exkl topping

  • Energi: 335 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 31 g
  • Fett: 20 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem