Glutenfria semlor
2 tim
•
Arbetstid: 20 min
Frysbar
•
Glutenfria semlor för den som vill njuta av detta goda bakverk på glutenfritt vis. Det här är ett enkelt recept på glutenfria semlor med ljuvlig smak av kardemumma och mandelmassa - precis som det ska vara! Fyll bullarna med nyvispad grädde och pudra locket med florsocker.
Ingredienser
| 75 g | |
| 2½ dl | |
|
Jäst
|
25 g |
|
Strösocker
|
½ dl |
|
Salt
|
1 krm |
|
Stötta kardemummakärnor
|
1 tsk |
|
Ägg
|
1 |
|
Fiberhusk
|
½ msk |
|
, 7 dl glutenfri mjölmix ljust
|
385 g |
|
Bakpulver
|
2 tsk |
|
Ägg
|
1 |
Fyllning
| ½ dl | |
|
Mandelmassa
|
100 g |
| 2 dl | |
|
Florsocker
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
295 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,9 g |
| Protein: | 5,9 % | 4,3 g |
| Fett: | 46,5 % | 15,5 g |
| Kolhydrater: | 47,6 % | 34,5 g |