Glutenfria lussekatter
1 tim 30 min
•
Arbetstid: 30 min
Fika
Frysbar
•
Sprid julstämning i köket med glutenfria lussebullar. För att få ut maximlat med saffranssmak bör saffranet läggas i en liten skål med hett vatten och strösocker. Pensla gärna de nygräddade bullarna med brynt smör och doppa dem sedan i strösocker. Glutenfritt bröd blir torrt snabbare än bröd bakat på vetemjöl, så frys gärna in bullarna som inte ska ätas direkt.
Ingredienser
| 75 g | |
| 2 dl | |
|
Jäst
|
50 g |
|
Fiberhusk
|
2 msk |
|
Saffran
|
1 pkt |
|
Strösocker
|
1 msk |
|
Kokhett vatten
|
1 msk |
|
Ägg
|
1 |
| 1 dl | |
|
Strösocker
|
1½ dl |
|
Mandelmjöl
|
1 dl |
|
Salt
|
1½ krm |
|
Glutenfri mjölmix
|
350 g |
Sockerlag:
|
Vatten
|
1 dl |
|---|---|
|
Strösocker
|
1 dl |
Gör så här
Sockerlag:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
206 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,2 g |
| Protein: | 6,3 % | 3,2 g |
| Fett: | 29,1 % | 6,8 g |
| Kolhydrater: | 64,6 % | 32,8 g |