Glutenfria frallor

Glutenfria frallor

1 tim 30 min
Mellanmål Frukost
Går att frysa
Dessa glutenfria frallor blir otroligt saftiga och smakrika. Förgyll din morgon med nybakade frallor eller varför inte göra en dubbel sats och frysa in till senare tillfällen när du ändå är i farten? Vi har toppat våra glutenfria frallor med vallmofrön, men det går även bra att byta ut mot exempelvis linfrön eller glutenfria havregryn.
Constance Loeper
Constance Loeper Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/glutenfria-frallor/

Gör så här

  • Smula jästen i en degbunke. Häll på vatten och rör ut jästen.
  • Tillsätt övriga ingredienser förutom salt. Rör ihop till en lös deg. Tillsätt salt och blanda ihop.
  • Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och forma till 12 frallor.
  • Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 1 timme.
  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Pensla frallorna med vatten och strö över vallmofrön.
  • Grädda mitt i ugnen ca 12 min.
  • Låt de glutenfria frallorna svalna på galler under en ren bakduk.
Klart!

Ingredienser

Jäst
25 g
Vatten, fingervarmt
4½ dl
½ dl
Honung
1 msk
Fiberhusk
1½ msk
Teffmjöl
3 dl
Glutenfritt havremjöl
2 dl
Durramjöl
1 dl
Salt
1 tsk
Vatten, till pensling
Blå vallmofrön, till garnering
½ dl