Glutenfri smulpaj med krusbär och vanilj

30 min
Glutenfri smulpaj med krusbär och vanilj

Vår glutenfria smulpaj innehåller mandel- och hasselnötsmjöl som dessutom bidrar till extra god smak på pajen. Fyll den med härliga krusbär eller andra goda bär.

Ingredienser

Smuldeg:

Mandelmjöl
¾ dl
Hasselnötsmjöl
¾ dl
Boveteflingor
1½ dl
Strösocker
2 msk
100 g
Pumpakärnor
ev 2 msk

Fyllning:

Krusbär
¾ liter
Vaniljpulver
1 krm
Strösocker
¾ dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Blanda mjöl, boveteflingor och socker i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela allt till en grynig massa.
  • Blanda ingredienserna till fyllningen och lägg i en ugnssäker form. Fördela smuldeg över fyllningen. Strö ev över pumpakärnor.
  • Grädda i mitten av ugnen 15-20 min.
  • Servera med vaniljsås.
Markera receptet som tillagat

Använder du frysta bär så strö över 1-2 msk potatismjöl.

Näringsvärden, per port

Energi:

471 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 4,2 g
Protein: 6,2 % 7,2 g
Fett: 57,7 % 30,7 g
Kolhydrater: 36,1 % 41,8 g
https://www.arla.se/recept/glutenfri-smulpaj-med-krusbar-och-vanilj/