Glutenfri smulpaj med krusbär och vanilj
30 min
•
Vår glutenfria smulpaj innehåller mandel- och hasselnötsmjöl som dessutom bidrar till extra god smak på pajen. Fyll den med härliga krusbär eller andra goda bär.
Ingredienser
Smuldeg:
|
Mandelmjöl
|
¾ dl |
|---|---|
|
Hasselnötsmjöl
|
¾ dl |
|
Boveteflingor
|
1½ dl |
|
Strösocker
|
2 msk |
| 100 g | |
|
Pumpakärnor
|
ev 2 msk |
Fyllning:
|
Krusbär
|
¾ liter |
|---|---|
|
Vaniljpulver
|
1 krm |
|
Strösocker
|
¾ dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Använder du frysta bär så strö över 1-2 msk potatismjöl.
Näringsvärden, per port
Energi:
471 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,2 g |
| Protein: | 6,2 % | 7,2 g |
| Fett: | 57,7 % | 30,7 g |
| Kolhydrater: | 36,1 % | 41,8 g |