Glutenfri pastadeg

Glutenfri pastadeg

En enkel glutenfri pastadeg som lätt kavlas ut för hand eller i pastamaskin. Skär till tagliatelle eller varför inte fylla degen och göra härliga pastakuddar. Den glutenfria pastan behöver bara kokas i ca 2 min. Servera med mustig köttfärssås eller en smakrik pesto.
Carolina Soudah
Carolina Soudah Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/glutenfri-pastadeg/

Gör så här

  • Blanda mjöl, fiberhusk och salt i en bunke.
  • Knäck i äggen och blanda ihop med mjölet med händerna, häll i oljan och sedan vattnet lite i taget.
  • Arbeta degen smidig för hand på en arbetsbänk eller allra helst i en maskin med vinge. Degen behöver arbetas ordentligt. Plasta in och låt vila i kylen minst 1 tim, helst under natten.
  • Kavla ut degen på mjölad bänk så pass tunn att den kan gå igenom första steget i pastamaskinen. Fortsätt kavla steg för steg i maskin till önskad tjocklek, ca steg 5.
  • Det går bra att kavla ut degen för hand också. Avsluta med en tillsats för tagliatelle eller skär pastan i tunna remsor med kniv.
  • Koka pastan i rikligt med saltat vatten ca 2 min.
Klart!
Energi:

439 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 87 g
Fett: 6 g

Ingredienser

Glutenfri mjölmix, ljus
7 dl
Fiberhusk
3 msk
Salt
2 krm
Stora ägg
2
Olivolja
2 tsk
Vatten
1 ½- 2 dl