Glutenfri morotskaka
Brunch
Buffé
Mellanmål
•
Denna saftiga och maffiga morotskaka är bakad med mandelmjöl och smaksatt med kanel, ingefära och muskot. Glasyren är syrligt god med citronsmak.
Ingredienser
|
Morot
|
300 g |
|---|---|
| 150 g | |
|
Ägg
|
5 |
|
Mörkt muscovadosocker
|
3 dl |
|
Vaniljpulver
|
½ tsk |
|
Mandelmjöl
|
8 dl |
|
Malen kanel
|
1 tsk |
|
Malen ingefära
|
1 tsk |
|
Malen muskot
|
1 krm |
|
Bakpulver
|
1 tsk |
|
Valnötter
|
150 g |
Glasyr:
| 250 g | |
|
Florsocker
|
¾ dl |
|
Pressad citron
|
2 tsk |
|
Valnötter, till garnering
|
|---|
Gör så här
Glasyr:
Markera receptet som tillagat
Det går lika bra att använda en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Näringsvärden, per bit
Energi:
575 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,2 g |
| Protein: | 9,3 % | 13,1 g |
| Fett: | 66,9 % | 43,5 g |
| Kolhydrater: | 23,8 % | 33,7 g |