Glutenfri kladdkaka med mandelmjöl och polkagris

Glutenfri kladdkaka med mandelmjöl och polkagris

Betyg

(119 st)

En glutenfri kladdkaka bakad på mandelmjöl som gör kakan ännu godare, både till smak och konsistens. Extra gott blir det med polkagrisar i smeten!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Mortla polkagrisarna. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda först i hälften av de mortlade polkagrisarna, de torra ingredienserna och till sist det smälta smöret och 0,5 dl grädde. Rör om försiktigt, häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen 13-15 min. Vispa resten av grädden, droppa ner några droppar karamellfärg och vänd runt utan att allt blandas in i grädden. Spritsa eller bred grädden på kakan och strö på resten av polkagrisarna.

Tips:

Receptet är skapat av Noel Lindmark, finalist i Kladdkakeracet 2014.

Röra utan bubblor

 

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 220 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 22 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem