Glutenfri kladdkaka med mandelmjöl och polkagris

Glutenfri kladdkaka med mandelmjöl och polkagris

25 min
Efterrätt
Går att frysa
En glutenfri kladdkaka bakad på mandelmjöl som gör kakan ännu godare, både till smak och konsistens. Extra gott blir det med polkagrisar i smeten!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/glutenfri-kladdkaka-med-mandelmjol-och-polkagris/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smält smöret. Mortla polkagrisarna. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Vispa ägg och socker pösigt. Blanda först i hälften av de mortlade polkagrisarna, de torra ingredienserna och till sist det smälta smöret och 0,5 dl grädde.
  • Rör om försiktigt, häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen 13-15 min.
  • Vispa resten av grädden, droppa ner några droppar hushållsfärg och vänd runt utan att allt blandas in i grädden. Spritsa eller bred grädden på kakan och strö på resten av polkagrisarna.
Klart!

Receptet är skapat av Noel Lindmark, finalist i Kladdkakeracet 2014.

Energi:

220 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 13 g
Video Kladdkaka – rör ihop smeten

En kladdkaka är enkel att baka, men det är viktigt att röra istället för att vispa ihop smeten. Här visar stjärnkocken Johanna Westman hur du rör ihop smeten på allra bästa sätt för att få kladdkakan härligt kladdig.

Ingredienser

100 g
Ägg
2
Strösocker
2½ dl
Polkagrisar
10
Mandelmjöl
1½ dl
Kakao
5 msk
Vaniljsocker
3 tsk
2 dl
Röd hushållsfärg
3 droppar