Glutenfri kladdkaka med mandelmjöl och polkagris

Glutenfri kladdkaka med mandelmjöl och polkagris

25 min Efterrätt

En glutenfri kladdkaka bakad på mandelmjöl som gör kakan ännu godare, både till smak och konsistens. Extra gott blir det med polkagrisar i smeten!

Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
Klart!
Tips:

Receptet är skapat av Noel Lindmark, finalist i Kladdkakeracet 2014.

Näringsvärden, per bit

Energi:

220 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 13 g
Video
Kladdkaka – rör ihop smeten

En kladdkaka är enkel att baka, men det är viktigt att röra istället för att vispa ihop smeten. Här visar stjärnkocken Johanna Westman hur du rör ihop smeten på allra bästa sätt för att få kladdkakan härligt kladdig.

Ingredienser