Glutenfri kladdkaka med mandelmjöl och polkagris
25 min
Efterrätt
Går att frysa
•
En glutenfri kladdkaka bakad på mandelmjöl som gör kakan ännu godare, både till smak och konsistens. Extra gott blir det med polkagrisar i smeten!
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Receptet är skapat av Noel Lindmark, finalist i Kladdkakeracet 2014.
Energi:
220 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 3 g |
Kolhydrater: | 22 g |
Fett: | 13 g |
Video
Kladdkaka – rör ihop smeten
En kladdkaka är enkel att baka, men det är viktigt att röra istället för att vispa ihop smeten. Här visar stjärnkocken Johanna Westman hur du rör ihop smeten på allra bästa sätt för att få kladdkakan härligt kladdig.
Ingredienser
100 g | |
Ägg
|
2 |
Strösocker
|
2½ dl |
Polkagrisar
|
10 |
Mandelmjöl
|
1½ dl |
Kakao
|
5 msk |
Vaniljsocker
|
3 tsk |
2 dl | |
Röd hushållsfärg
|
3 droppar |