Glutenfri kladdkaka med mandelmjöl och polkagris

Glutenfri kladdkaka med mandelmjöl och polkagris

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(136 st)

En glutenfri kladdkaka bakad på mandelmjöl som gör kakan ännu godare, både till smak och konsistens. Extra gott blir det med polkagrisar i smeten!

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

  • 100 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 ägg
  • 2½ dl strösocker
  • 10 polkagrisar
  • 1½ dl mandelmjöl
  • 5 msk kakao
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 2 dl Arla® vispgrädde, spar 1,5 dl till servering
  • 3 droppar karamellfärg

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält smöret. Mortla polkagrisarna. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda först i hälften av de mortlade polkagrisarna, de torra ingredienserna och till sist det smälta smöret och 0,5 dl grädde.
  4. Rör om försiktigt, häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen 13-15 min.
  5. Vispa resten av grädden, droppa ner några droppar karamellfärg och vänd runt utan att allt blandas in i grädden. Spritsa eller bred grädden på kakan och strö på resten av polkagrisarna.

Tips:

Receptet är skapat av Noel Lindmark, finalist i Kladdkakeracet 2014.

Kladdkaka – rör ihop smeten

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 220 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 22 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut