Sockerkaka med mynta och jordgubbar

Glutenfri kladdkaka med kokos
En glutenfri kladdkaka med kokos istället för ströbröd i formen som även ger god smak till kakan. Servera gärna kakan med en klick vispad grädde.
Ingredienser
Receptet gäller för 8 bitar
- 2 dl strösocker
- 5 tsk vaniljsocker
- 1 dl kakao
- 2 dl mjöl, glutenfritt
- 2 ägg
-
150 g Arla® Svenskt Smör, smält
- 1½ dl hackad mjölkchoklad
- 2½ dl minimarshmallows
- kokosflingor till att bröa formen
- florsocker
- 2 dl Arla® vispgrädde
Gör så här
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°.
- Blanda socker, vaniljsocker, kakao och mjöl. Rör ner ägg och smör och rör till en jämn smet. Vänd ner choklad och marshmallows.
- Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter och bröa den med kokosflingor. Häll smeten i formen.
- . Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna. Sikta över florsocker och servera med vispad grädde.
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
- Energi: 530 kcal
- Protein: 5 g
- Kolhydrater: 53 g
- Fett: 33 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Kladdkakeracet 2012