Glutenfri kladdkaka med kokos

Glutenfri kladdkaka med kokos

25 min Mellanmål Efterrätt
En glutenfri kladdkaka med kokos istället för ströbröd i formen som även ger god smak till kakan. Servera gärna kakan med en klick vispad grädde.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Blanda socker, vaniljsocker, kakao och mjöl. Rör ner ägg och smör och rör till en jämn smet. Vänd ner choklad och marshmallows.
  • Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter och bröa den med kokosflingor. Häll smeten i formen.
  • . Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna. Sikta över florsocker och servera med vispad grädde.
Klart!
Energi:

530 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 53 g
Fett: 33 g

Ingredienser

Strösocker
2 dl
Vaniljsocker
5 tsk
Kakao
1 dl
Glutenfri mjölmix
2 dl
Ägg
2
150 g
Hackad mjölkchoklad
1½ dl
Minimarshmallows
2½ dl
Kokosflingor till att bröa formen
Florsocker
2 dl