Glutenfri kladdkaka med kokos

Glutenfri kladdkaka med kokos

Betyg

(309 st)

En glutenfri kladdkaka med kokos istället för ströbröd i formen som även ger god smak till kakan. Servera gärna kakan med en klick vispad grädde.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 bitar

  • 2 dl strösocker
  • 5 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 2 dl mjöl, glutenfritt
  • 2 ägg
  • 150 g Arla® Svenskt Smör, smält Normalsaltat 82%
  • 1½ dl hackad schweizernöt
  • 2½ dl minimarshmallows
  • kokosflingor till att bröa formen

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Blanda socker, vaniljsocker, kakao och mjöl. Rör ner ägg och smör och rör till en jämn smet. Vänd ner choklad och marshmallows. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter och bröa den med kokosflingor. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna. Sikta över florsocker och servera med vispad grädde.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 530 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 53 g
  • Fett: 33 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem