Glutenfri kladdkaka med ingefära och vit choklad

Glutenfri kladdkaka med ingefära och vit choklad

Betyg

(14 st)

45 min

Mandelmjöl ger en len och nötig smak till kladdkakan och gör den dessutom glutenfri. Pistage och ingefära piggar upp den maxade chokladsmaken!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

  • 100 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 ägg
  • 2½ dl strösocker
  • 1 dl mandelmjöl
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • ½ tsk malen ingefära
  • 50 g vit choklad
  • 1 dl pistagenötter
  • plockad citronmeliss

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret och häll i en bunke. Rör ner ägg och socker i smöret. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min.

Hacka chokladen och smält i mikro eller över vattenbad. Hacka nötterna grovt. Ringla chokladen över kakan och strö över nötterna, låt stelna. Strö över citronmeliss. Servera gärna med grädde och färska hallon.

Tips:

Receptet är skapat av Linus Lövgren och är ett av bidragen i finalen av Kladdkakeracet 2016.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 270 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 25 g
  • Fett: 17 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem