Glutenfri kladdkaka med ingefära och vit choklad

Glutenfri kladdkaka med ingefära och vit choklad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(14 st)

45 min

Mandelmjöl ger en len och nötig smak till kladdkakan och gör den dessutom glutenfri. Pistage och ingefära piggar upp den maxade chokladsmaken!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

  • 100 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 ägg
  • 2½ dl strösocker
  • 1 dl mandelmjöl
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • ½ tsk malen ingefära
  • 50 g vit choklad
  • 1 dl pistagenötter
  • plockad citronmeliss

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret och häll i en bunke. Rör ner ägg och socker i smöret. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min.

Hacka chokladen och smält i mikro eller över vattenbad. Hacka nötterna grovt. Ringla chokladen över kakan och strö över nötterna, låt stelna. Strö över citronmeliss. Servera gärna med grädde och färska hallon.

Tips:

Receptet är skapat av Linus Lövgren och är ett av bidragen i finalen av Kladdkakeracet 2016.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 270 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 25 g
  • Fett: 17 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem