Glutenfri kladdkaka med ingefära och vit choklad
45 min
Fika
Frysbar
•

Mandelmjöl ger en len och nötig smak till kladdkakan och gör den dessutom glutenfri. Pistage och ingefära piggar upp den maxade chokladsmaken!
Ingredienser
100 g | |
Ägg
|
2 |
Strösocker
|
2½ dl |
Mandelmjöl
|
1 dl |
Salt
|
½ tsk |
Vaniljsocker
|
2 tsk |
Kakao
|
4 msk |
Malen ingefära
|
½ tsk |
Vit choklad
|
50 g |
---|---|
Pistagenötter
|
1 dl |
Plockad citronmeliss
|
Gör så här
Receptet är skapat av Linus Lövgren och är ett av bidragen i finalen av Kladdkakeracet 2016.
Näringsvärden, per bit
Energi:
270 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 4 g |
Kolhydrater: | 25 g |
Fett: | 17 g |

