Glutenfri kladdkaka med ingefära och vit choklad
45 min
Fika
Frysbar
•
Mandelmjöl ger en len och nötig smak till kladdkakan och gör den dessutom glutenfri. Pistage och ingefära piggar upp den maxade chokladsmaken!
Ingredienser
| 100 g | |
|
Ägg
|
2 |
|
Strösocker
|
2½ dl |
|
Mandelmjöl
|
1 dl |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Vaniljsocker
|
2 tsk |
|
Kakao
|
4 msk |
|
Malen ingefära
|
½ tsk |
|
Vit choklad
|
50 g |
|---|---|
|
Pistagenötter
|
1 dl |
|
Plockad citronmeliss
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Receptet är skapat av Linus Lövgren och är ett av bidragen i finalen av Kladdkakeracet 2016.
Näringsvärden, per bit
Energi:
284 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2 g |
| Protein: | 6,6 % | 4,6 g |
| Fett: | 53,8 % | 17,3 g |
| Kolhydrater: | 39,6 % | 27,7 g |