Glutenfri kladdkaka med dulce de leche

Glutenfri kladdkaka med dulce de leche

Betyg

(17 st)

Kladdkakan får extra smak av kolasås gjord på kondenserad mjölk och flingsalt. Två ingredienser som passar bra ihop med mörk choklad. Som extra bonus är kakan glutenfri.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

  • 3 ägg
  • 1 dl farinsocker
  • 1½ dl strösocker
  • 2 dl glutenfria havregryn
  • ½ dl glutenfritt ströbröd
  • 5 msk kakao
  • 200 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 50 g mörk choklad
  • ½ burkar karamelliserad mjölk, dulce de leche à 397g
  • flingsalt

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Rör ihop ägg, farinsocker och socker i en bunke. Mixa havregrynen till ett mjöl med stavmixer. Blanda ner havremjöl, ströbröd och kakao i äggblandningen. Rör till en slät smet. Smält smör och choklad i en kastrull. Rör ner i smeten. Häll smeten i formen. Ringla över dulce de leche och strö på flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kakan svalna helt innan servering.

Tips:

Receptet är skapat av Ellanore Rollvén och är ett av bidragen i finalen av Kladdkakeracet 2017.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem