Glutenfri kladdkaka med dulce de leche

Glutenfri kladdkaka med dulce de leche

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(43 st)

Kladdkakan får extra smak av kolasås gjord på kondenserad mjölk och flingsalt. Två ingredienser som passar bra ihop med mörk choklad. Som extra bonus är kakan glutenfri.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

  • 3 ägg
  • 1 dl farinsocker
  • 1½ dl strösocker
  • 2 dl glutenfria havregryn
  • ½ dl glutenfritt ströbröd
  • 5 msk kakao
  • 200 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 50 g mörk choklad
  • ½ burkar karamelliserad mjölk, dulce de leche à 397g
  • flingsalt

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Rör ihop ägg, farinsocker och socker i en bunke. Mixa havregrynen till ett mjöl med stavmixer. Blanda ner havremjöl, ströbröd och kakao i äggblandningen. Rör till en slät smet. Smält smör och choklad i en kastrull. Rör ner i smeten. Häll smeten i formen. Ringla över dulce de leche och strö på flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kakan svalna helt innan servering.

Tips:

Receptet är skapat av Ellanore Rollvén och är ett av bidragen i finalen av Kladdkakeracet 2017.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 320 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 33 g
  • Fett: 18 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem