Glutenfri kladdkaka med dulce de leche

Glutenfri kladdkaka med dulce de leche

25 min
Går att frysa
Kladdkakan får extra smak av kolasås gjord på kondenserad mjölk och flingsalt. Två ingredienser som passar bra ihop med mörk choklad. Som extra bonus är kakan glutenfri.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/glutenfri-kladdkaka-med-dulce-de-leche/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150° eller 135° varmluft.
  • Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Rör ihop ägg, farinsocker och socker i en bunke.
  • Mixa havregrynen till ett mjöl med stavmixer. Blanda ner havremjöl, ströbröd och kakao i äggblandningen. Rör till en slät smet.
  • Smält smör och choklad i en kastrull. Rör ner i smeten. Häll smeten i formen. Ringla över dulce de leche och strö på flingsalt.
  • Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kakan svalna helt innan servering.
Klart!

Receptet är skapat av Ellanore Rollvén och är ett av bidragen i finalen av Kladdkakeracet 2017.

Energi:

320 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 33 g
Fett: 18 g

Ingredienser

Ägg
3
Farinsocker
1 dl
Strösocker
1½ dl
Glutenfria havregryn
2 dl
Glutenfritt ströbröd
½ dl
Kakao
5 msk
200 g
Mörk choklad
50 g
Karamelliserad mjölk, dulce de leche à 397g
½ burk
Flingsalt