Glutenfri kladdkaka med mandelmjöl och polkagris
25 min
•
Arbetstid: 15 min
Efterrätt
Fika
Frysbar
•
En glutenfri kladdkaka bakad på mandelmjöl som gör kakan ännu godare, både till smak och konsistens. Extra gott blir det med polkagrisar i smeten!
Ingredienser
| 100 g | |
|
Ägg
|
2 |
|
Strösocker
|
2½ dl |
|
Polkagrisar
|
10 |
|
Mandelmjöl
|
1½ dl |
|
Kakao
|
5 msk |
|
Vaniljsocker
|
3 tsk |
| 2 dl | |
|
Röd hushållsfärg
|
3 droppar |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Receptet är skapat av Noel Lindmark, finalist i Kladdkakeracet 2014.
Näringsvärden, per bit
Energi:
269 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,5 g |
| Protein: | 5,3 % | 3,5 g |
| Fett: | 59,7 % | 18,2 g |
| Kolhydrater: | 35 % | 23,2 g |
Video
Kladdkaka – rör ihop smeten
En kladdkaka är enkel att baka, men det är viktigt att röra istället för att vispa ihop smeten. Här visar stjärnkocken Johanna Westman hur du rör ihop smeten på allra bästa sätt för att få kladdkakan härligt kladdig.