Glutenfri kladdkaka med kokos

25 min
Arbetstid: 10 min
Fika
Frysbar
Glutenfri kladdkaka med kokos

En glutenfri kladdkaka med kokos istället för ströbröd i formen som även ger god smak till kakan. Servera gärna kakan med en klick vispad grädde.

Ingredienser

Strösocker
2 dl
Vaniljsocker
5 tsk
Kakao
1 dl
Glutenfri mjölmix
2 dl
Ägg
2
150 g
Hackad mjölkchoklad
1½ dl
Minimarshmallows
2½ dl
Kokosflingor till att bröa formen
Florsocker
2 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Blanda socker, vaniljsocker, kakao och mjöl. Rör ner ägg och smör och rör till en jämn smet. Vänd ner choklad och marshmallows.
  • Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter och bröa den med kokosflingor. Häll smeten i formen.
  • . Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna. Sikta över florsocker och servera med vispad grädde.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per bit

Energi:

535 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 3,2 g
Protein: 4,3 % 5,7 g
Fett: 56,7 % 34,3 g
Kolhydrater: 39 % 51,4 g
https://www.arla.se/recept/glutenfri-kladdkaka-med-kokos/