Glutenfri kladdkaka med dulce de leche
25 min
•
Arbetstid: 10 min
Frysbar
•
Kladdkakan får extra smak av kolasås gjord på kondenserad mjölk och flingsalt. Två ingredienser som passar bra ihop med mörk choklad. Som extra bonus är kakan glutenfri.
Ingredienser
|
Ägg
|
3 |
|---|---|
|
Farinsocker
|
1 dl |
|
Strösocker
|
1½ dl |
|
Glutenfria havregryn
|
2 dl |
|
Glutenfritt ströbröd
|
½ dl |
|
Kakao
|
5 msk |
| 200 g | |
|
Mörk choklad
|
50 g |
|
Karamelliserad mjölk, dulce de leche à 397g
|
½ burk |
|
Flingsalt
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Receptet är skapat av Ellanore Rollvén och är ett av bidragen i finalen av Kladdkakeracet 2017.
Näringsvärden, per bit
Energi:
324 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,5 g |
| Protein: | 6 % | 4,8 g |
| Fett: | 52,2 % | 19,1 g |
| Kolhydrater: | 41,8 % | 33,3 g |