Drottningsylt
30 min
Går att frysa
•
När man kokar klassisk drottningsylt gör man det på en blandning av hallon och blåbär. Att koka egen sylt är ingen konst, se bara till att du har helt rena burkar att förvara sylten i. Drottningsylt är perfekt att klicka ner i yoghurten, att bre på rostat bröd, eller som topping på pannkakor eller våfflor.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Fär att sterelisera burkar gör du såhär: Blanda 2 dl kokhett vatten och med 2 tsk natriumbensoat. Häll i blandningen i burken och sätt på locket. Skaka burken ordentligt.
Energi:
1965 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 26,2 g |
Protein: | 6,2 g |
Kolhydrater: | 469,3 g |
Fett: | 3,8 g |