Glutenfri hasselnötskaka med chokladglasyr

Glutenfri hasselnötskaka med chokladglasyr

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(2 st)

30 min

Den här kakan kommer att bli en favorit både hos glutenallergiker och nötälskare. Rosta gärna hasselnötterna i torr stekpanna innan du hackar och strör dem på glasyren.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

Chokladglasyr:

Garnering:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Smörj och bröa en kakform med hasselnötsmjöl. Vispa ihop socker och ägg, inte för pösigt. Vispa i hasselnötsmjölet. Rör ner smöret och majsstärkelsen. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Ta ut kakan och låt den svalna en stund i formen och sedan på galler.

Hacka chokladen. Koka upp grädde och honung. Ta från värmen och tillsätt chokladen. Rör tills all choklad har smält. Låt svalna och bred sedan ut glasyren på kakan. Hacka nötterna och strö över Servera ev med lätt vispad grädde.

Näringsvärden, per bit exkl vispad grädde

  • Energi: 430 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 30 g
  • Fett: 32 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem